Çok özel misafir davetlerinin, özel kutlama günlerinin, arkadaş toplantılarının, doğum günlerinde yapılan sürprizlerin baş konuklarından olan Kütük Pasta özel ve keyif çıkaran lezzetlerden biri. Kütük Pasta yapımı her ne kadar el uğraştıran, çaba gerektiren pastalardan biri olsa da damaklarda yarattığı özel lezzetiyle buna değer yaratan farklılığı ortaya çıkarmış bulunuyor. Pandispanya ve muhallebi aşamalarından geçerek itina isteyen bu pasta yine de her şeye değen elit lezzetlerden biri olma özelliğini taşır.

Kullanılacak Malzemeler(Pandispanya):

5 Yumurta

1,5 su bardağı Toz Şeker

2 su bardağı Un

1 kahve fincanı Süt

1 paket kabartma Tozu

1 paket Vanilya

Muhallebi İçin Kullanılacak Malzemeler:

2 yemek kaşığı Un

2 yemek kaşığı Nişasta

3 su bardağı Süt

5 yemek kaşığı Toz Şeker

2 yemek kaşığı Tereyağı

1 paket Vanilya

Pasta Arasında Kullanılmak Üzere:

3 adet Muz

Pastanın Üzeri İçin Kullanılacak Malzemeler:

250 gram Krema

250 gram Çikolata

Süslemek İçin:

Bir miktar Şeker Hamuru

Kütük Pasta’nın Yapılışı:

Pandispanya yapımı için derin bir kap içerisinde şekerinizi ve yumurtalarınızı köpürene kadar çırpın. Köpükleşen karışıma vanilya, un ve kabartma tozunu ilave edin. En son olarak sütü koyarak mikseri düşük devire ayarlayarak bir süre çırpılmasını sağlayın. Fırın tepsisinin üzerine yağlı bir kâğıt döşeyin. Kek harcını yağlı kâğıt üzerine dökerek yayın. Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına vererek pişirin. Pastanın muhallebi aşamasında bir kabın içerisine sütü boşaltın. İçine nişasta, un ve şekeri ilave ederek karışımı bir süre kaynamaya bırakın.  Kıvamına geldikten sonra ateşin altını kapatın. Kaynayan karışıma vanilya ve tereyağını ilave edin. Bir süre karıştırın. Hazırlanan muhallebiyi soğumak üzere bir kenara alın. Pişen pandispanyayı fırından çıkartarak ılınması için bir kenara bırakın. Ilınan keki tepsiden alarak kırmamak için dikkat gösterin ve rulo halinde olacak şekilde keki sarın. Rulonun üzerine sürülmek üzere kremayı tekrar ocağa alın. Krema tam kaynama derecesine gelmeden ateşten alın.  İçine çikolataya ilave edip sürekli karıştırarak kremayı pürüzsüz bir kıvama getirin. Hazırladığınız bu karışımı oda sıcaklığında bekletin. Rulo halindeki keki uzunlamasına 3 eşit parçada pasta bıçağıyla kesin. Kestiğiniz her parçanın üzerine kremayı sürüp üzerine dilimlenmiş muzlardan koyun. Hazırladığınız birinci parçayı servis edilecek tabağa dikine koyun. Diğer iki parçayı da aynı şekilde hazırlayın ilk hazırlanan rulonun etrafına sarın. Hazırlanan ve soğumaya bırakılan karışımı sadece kekin etrafına kalın bir şekilde iyice sürün. Karışım üst üste gelen katların yerlerine gelecek şekilde sıkılmalıdır. Bir çatal sayesinde dış yüzeyi çizmek suretiyle kabuk görüntüsü verin. Arzu edildiği takdirde şeker hamuruyla pastanın üstüne ve kenarlarına mantarlar ve yapraklar yapılarak kütük pastanın görüntüsü daha zenginleştirilebilir.